Persbericht Pannehoef

Het bestuur van Productiehuis Pannehoef (Stichting Huis voor Amateurs) is blij dat de nieuwe coalitie voorstander blijft van een “productiehuis” als broedplaats voor amateur(podium)kunst. Het bestuur vindt het wel teleurstellend dat een definitief besluit over de toekomst van het productiehuis wederom vooruit wordt geschoven. De gemeente gaat nu onderzoeken of ze op een andere plek in de gemeente een goedkopere oplossing kan realiseren om amateurkunst en cultuur onder te brengen en de doelstellingen van het cultuurbeleid te realiseren. Het idee om de vernieuwde Pannehoef ook een ontmoetingsplek te laten zijn voor de bewoners van Oosterhout West, Vrachelen, De Contreie en straks de Zwaaikom is hiermee van de baan.

Het bestuur van Productiehuis Pannehoef begrijpt dat de opknapbeurt van de Pannehoef in de loop van de tijd een dure aangelegenheid is geworden. Echter, er wordt al vanaf 2014 over gepraat en er is een voorziening in de reserves van de gemeente opgenomen voor achterstallig onderhoud, waarmee de helft van de renovatiekosten gedekt is. Ruim een jaar geleden stemde de Raad nog bijna voltallig in met het upgraden van De Pannehoef. Als direct daarop actie was ondernomen was de verbouwing al klaar geweest voor de begrote €1.100.000 en had het echte werk kunnen beginnen. Samen met H19 waarmee we al samenwerken en met wie we mooie plannen voor de toekomst hebben gemaakt. Productiehuis Pannehoef verkeerde afgelopen maanden in een lastige positie vanwege de onzekerheid over de toekomst en die onzekerheid blijft nu dus nog bestaan. Want het is nog helemaal niet zeker dat de gemeente een geschikte en vooral veel goedkopere oplossing vindt.

In ieder geval gaan we ervanuit dat Productiehuis Pannehoef nog minstens een seizoen open blijft. In die veertien maanden gaan verder op de ingeslagen weg. We zijn volop bezig met weinig middelen Productiehuis Pannehoef geschikt te houden voor allerlei groepen, verenigingen, koren, muziekgroepen enzovoort. Want de Oosterhoutse cultuurbeoefenaars hebben recht op oefenruimten en podia waar zij uit de voeten kunnen. Als (naar verwachting) na het volgende seizoen een alternatieve locatie voor amateur kunst en cultuur is ontwikkeld kunnen de huidige Pannehoefgebruikers zich daar vestigen. Mocht het gemeentelijk onderzoek naar dat alternatief niet opleveren wat men voor ogen heeft dan is er nog altijd dat prachtige gebouw aan de Wilhelminalaan!

Bestuur Stichting Huis voor Amateurs

Jacques Uitterhoeve, voorzitter

Oosterhout 9 mei 2018

Voor nadere informatie en contact met het bestuur van Stichting Huis voor Amateurs kunt u van 11 t/m 26 mei contact opnemen met Bas Burger: penningmeester@phkwadraat.nl

WEST SIDE STORY ZOEKT VERHALEN

WEST SIDE STORY ZOEKT VERHALEN

Verhalen van Oud West vormen de basis van het project West Side Story, dat 24 juni zal plaatsvinden in de wijk, in en rondom de Pannehoef. Voor de tweede editie, die mede wordt georganiseerd door een enthousiaste groep buurtbewoners, zijn we op zoek naar verhalen.

Bij verhalen kun je van alles bedenken. Verhalen van vervlogen tijden, spannende geruchten of waargebeurde feiten. Opmerkelijke gebeurtenissen of lachwekkende situaties. Misschien woonde er ooit een beroemdheid in je straat of heb je zelf een prachtig verhaal over je eigen leven in relatie tot Oud West en wil je dat graag delen. Ook al lijkt juni nog ver weg, we zijn al druk bezig met de voorbereidingen en contacten. Het word een route door de wijk onder begeleiding van een gids. Je komt hierbij langs bijzondere plekken, mooie mensen en prachtige verhalen. Talenten van de wijk staan deze dag centraal. Dus mocht je mee willen doen, iets te vertellen hebben of nieuwsgierig zijn, schrijf dan 24 juni vast in de agenda om het wijkproject van deze Koninklijke wijk te komen bewonderen!

Heb je een mooi verhaal om te delen? Stuur dan een mail naar programma@phkwadraat.com en help ons de West Side Story compleet te maken!

Cultuur geeft kansen, geef cultuur een kans!

 

 

 Cultuur geeft kansen, geef cultuur een kans!

Toneelspelen, samen zingen, rappen, dansen, muziek maken of op andere manieren met cultuur bezig zijn geeft plezier en voldoening. Je leert jezelf kennen, je talenten ontwikkelen en daar heb je ook op andere terreinen zo ontzettend veel aan. Je komt andere mensen tegen die op hun manier actief zijn. Dat levert inspirerende ontmoetingen op, ongemerkt maak je vrienden en bouw je aan je netwerk.

Productiehuis Pannehoef geeft je daarvoor de ruimte. Samen met H19 gaan we amateurkunst en cultuur op een hoger plan brengen. Ruimte geven aan koren, dansgroepen en toneelgezelschappen. Een thuishonk voor diverse groepen en clubs. En zeker ruimte voor nieuwe kunsten, voor mensen die andere dingen willen.
Ruimte waar mensen uit West, uit Vrachelen, uit de Contreie en uit de hele stad elkaar tegen komen, samen eten en drinken, ruimte voor ontmoeting.

Het huis is aan een grondige onderhouds- en opknapbeurt toe, dat weten wij al jaren. Gelukkig heeft de huiseigenaar gespaard zodat er serieus gerenoveerd kan worden. En we gaan ook verbouwen om alle ruimte te geven aan ontmoeting, koffie drinken in de pause, contacten, gezelligheid. Productiehuis Pannehoef kan weer zo mooi worden.

Kansen genoeg dus! En natuurlijk gaat dat niet voor niks. Als je iets doet moet je het goed doen. De plannen zijn klaar, de ideeen bruisen, heel veel mensen hebben er zin in en stropen de mouwen op. Wij zijn volop aan het sparen voor een eigentijdse aankleding, dat gaan we zelf doen. Komaan gemeente, Oosterhout is klaar voor een nieuwe Pannehoef. Mis deze kans niet want hij komt maar een keer!

Gezinscarnaval groot succes

Gezinscarnaval groot succes,

De grote zaal van Productiehuis Pannehoef was afgelopen week het toneel van honderde hossende snotnarren en snotnarinnekes. Zaterdag tot en met dinsdag-middag was het groot feest, ook voor de vaders en moeders en voor een grote groep opa’s en oma’s. Kleintjes werden vakkundig geschminkt, kleurden en tekenden geconcentreerd maskers in. De iets groteren buitelden over elkaar op het springkussen onder het geluid van een breed palet aan carnavalsmuziek. Rondom de van het Parkfeest geleende statafels genoten de grote mensen van een lekkere pint en ook hun voetjes gingen regelmatig van de vloer. We hebben ze niet geteld maar elke middag waren er toch wel tussen de drie- en vierhonderd mensen binnen. Oosterhout was blij dat dit traditionele festijn ondanks de voortekenen toch weer doorgang kon vinden. Een groot compliment voor de organisatoren en de vele vrijwilligers.

Prime speelde de sterren van de hemel

Prime speelde de sterren van de hemel

In het weekend van 3 en 4 februari traden de Oosterhoutse Rockband Prime samen met het “Muziek Collectief Engelen”

op en met hun covers van Queen speelden ze de sterren van de hemel. Bij het prachtige nummer Barcelona kwam zelfs, operazangeres Leanda Hartog op het podium om samen met Marcel de Zwart (zang Prime) en Angela Meessen (zang Prime) dit nummer op spectaculaire wijze ten gehore te brengen. Veel babyboomers genoten van de jaren-zeventig-muziek maar er was toch ook een substantieel aantal gasten die in de hoogtijdagen van Queen het levenslicht nog niet hadden gezien. Wij waren verrast door de kwaliteit van de muziek en de zang. Ook stelden we weer eens vast dat de grote zaal van Productiehuis Pannehoef uitermate geschikt is voor dit soort evenementen. Na de verbouwing gaan wij ons dan ook sterk maken om veel meer Oosterhouts talent op het podium te laten schitteren.


 

Pannehoef weer open op 1 februari 2018

Productiehuis Pannehoef gaat de deuren op 1 februari weer openen. Het bestuur van het cultuurhuis vindt het onverstandig om nog langer te wachten op de verbouwing. De gebruikers van De Pannehoef zijn het afgelopen half jaar voor het grootste deel elders ondergebracht. Binnenkort kunnen de podiumkunstenaars elkaar dus weer gaan ontmoeten in een nog niet verbouwde De Pannehoef. Hier het volledige persbericht.

Bericht van de aantredende voorzitter

Om met het slot van mijn voorganger te beginnen, ik hoop zeker dat ik er net zoveel plezier aan ga beleven. En het jaar dat ik inmiddels bij de Pannehoef betrokken ben, geven daar alle aanleiding toe. Ik neem de voorzittershamer dan ook graag over.

In zekere zin begin ik een beetje hetzelfde. Een oud, vrijwel leeg gebouw maar met een groot verschil. We hebben als PH2 De Pannenhoef al heel wat laten zien, er is een prachtige groep mensen aan het werk die erg betrokken is bij de Pannehoef en we staan op het punt om te beginnen met de verbouwing die een vernieuwde Pannehoef gaan opleveren. Een aantredend voorzitter kan zich geen mooiere start wensen. Alle mogelijkheden om van de Pannehoef een bruisend cultureel centrum te maken waar jong en oud zich thuis voelt. Een centrum waar veel verschillende podiumkunsten worden beoefend en waar ruimte is voor experiment. Een ontmoetingsplek waar mensen plezier hebben.

Ik wil Frank Lambregts bedanken voor al zijn werk. Die gonzende bijenkorf gaat er komen!

hartelijke groet,
Janny van der Wal

Bericht van de vertrekkende voorzitter

Toen ik halverwege 2014 aantrad als voorzitter van De Pannehoef, kregen we vrij plotseling de beschikking over een oud, halfleeg gebouw zonder mensen en activiteiten. Mijn doel was een totaal vernieuwd gebouw vol gebruikers en vrijwilligers. Ik zag een toekomstvisioen van een gonzende bijenkorf vol zingende, dansende, musicerende en theatrale mensen.

De afgelopen drie jaar hebben we met een groep gemotiveerde mensen best veel bereikt: er liggen nu prachtige verbouwingsplannen, de financiering is geregeld, we hebben een goede partij voor de inrichting gevonden en De Pannehoef weet steeds meer mensen aan zich te binden. De verbouwing moet alleen nog gebeuren.

Het is natuurlijk de droom van een voorzitter om de gehele reis tot en met de verbouwing en de inrichting mee te beleven. Helaas gaat dat niet gebeuren. Doordat de verbouwing steeds naar achteren is verschoven, zou ik mijn termijn overschrijden. Die termijn loopt tot 1 oktober 2017. Dan neem ik afscheid als voorzitter en geef ik de voorzittershamer over aan Janny van der Wal.

Ik hoop dat zij net zo veel plezier aan het voorzitterschap gaat beleven als ik. Want het samenwerken met al die mensen, was in één woord geweldig!!! En ik ga deze mensen zeker missen.

Groet,
Frank Lambregts